Четвъртък, 19 Яну 2023
            
Велико Търново Общество

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри във ВТУ Национална среща на ромските жени, организирана от Център „Амалипе“

  20.10.2022 13:44
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри във ВТУ Национална среща на ромските жени, организирана от Център „Амалипе“

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова посети Великотърновския университет и заедно с ректора проф. д-р Христо Бонджолов откри Националната среща на ромските жени „Момичета с мечти: да обърнем страницата“, организирана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“.

Целта на дискутираните проблеми по време на националната среща е да се потърсят ефективни механизми за осигуряване на равни шансове за ромските жени, чрез което тяхната роля в обществения и политическия живот да бъде по-активна.

Вицепрезидент от години показва, че каузата за промяна положението на ромските жени стои в дневния й ред. За да организираме тази среща, използвахме опита и на нашите партньори от испанската женска организация Дром Котар Местипен, които от години се опитват да изградят механизъм за мобилизация на ромските жени на местно ниво.

Целта на срещата е да поговорим кои сме, от къде идваме и какво стои зад гърба ни. Ние не тръгваме от нулата и за да имаме възможността да организираме тази среща, много други ромски жени вече са направили първите стъпки, анонсираха от „Амалипе“./ сн. ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"


Ключови думи
Илияна Йотова Амалипе
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати