Събота, 07 Яну 2023
            
Горна Оряховица Общество

5-годишната Никол Иванова спечели велосипеда от деветия ФАМИЛАТЛОН

  08.10.2022 14:19
5-годишната Никол Иванова спечели велосипеда от деветия ФАМИЛАТЛОН

5-годишната Никол Иванова от група "Пинокио" на ДГ "Първи юни" спечели голямата награда от тазгодишното издание на семейния празник ФАМИЛАТЛОН. Никол, в отбор с баща си, премина през всички ателиета в Градската градина, и имаше късмет в тегленето на финалната томбола. Велосипедът й бе връчен от кмета инж. Добромир Добрев, който й пожела късметът да е винаги с нея. Преди това десетки деца получиха награди от междинните тегления на томболата, както и подаръци, осигурени от фирми-партньори на проявата.

Награди имаше и за най-бързите в състезанието с тротинетки, което вървеше паралелно със събирането на стикери от ателиетата. 50 деца, разделени в три възрасти, се включиха в надпреварата с тротинетки. При най-малките до 6 години най-бърза се оказа Пресияна Антониева. Данаил Лефтеров спечели във възраст 7-10 години, а Иван Анев е най-бърз при най-големите. Специална награда получи и най-малката участничка – Надежда Димитрова.

ФАМИЛАТЛОН се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на, Исторически музей, Общинска библиотека, Художествена галерия „Недялко Каранешев“, СКТМ „Локомотив 50“, ВК „Импулс“, ТК „Инвикта“ и sportuvam.info и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Празникът е подкрепен и от местни фирми, които осигуряват наградите.

Основната задача е семейните отбори да минат през всички ателиета, в които трябва да направят нещо – да сглобят пъзел, да решат задачи или да рисуват. След справянето със задачата получават стикер, а събралите всички стикери участват в томбола за множество междинни и една голяма награда. Заедно с това Градската градина беше пълна с всякакви възможности за забавление и спорт, като най-дългите опашки бяха пред въздушния тролей и стената за катерене. На сцената и около нея настроението подгряваха певците от Вокално студио „Гласове” на Стелияна Христова, танцьорите от НЧ „Братя Грънчарови”, ходещите на кокили клоуни от МТ „Алтернатива”, момчетата от клуба по ММА, които направиха демонстрации на своите тренировки и др.


Ключови думи
ФАМИЛАТЛОН
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати