Събота, 31 Дек 2022
            
Други Свищов

Учител от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ ще участва в обучение в Европейската организация за ядрени изследвания

  01.10.2022 08:26
Учител от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ ще участва в обучение в Европейската организация за ядрени изследвания

Марияна Любенова – преподавател в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов , е сред класираните учители по природни науки, които ще преминат обучение от 2 до 8 октомври в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) в Женева, по Национална програма „Мотивирани учители и квалификация“.
28 учители по природни науки от страната ще преминат обучението. Преди броени дни от квалификационен курс по националната учителска програма се завърнаха други 30 педагогически специалисти по информатика и информационни технологии, с които преминалите през обучение тази година ще станат общо 58.

Групата учители, която предстои да замине в неделя, е двадесета поред от стартирането на националната програма през 2011 г. В тази група има преподаватели от училища в 13 области на страната: Варна, Русе, Велико Търново, Пловдив, София-Област, Плевен, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Разград, Пазарджик, Благоевград, Бургас. Досега по националната програма на министерството на образованието и науката в ЦЕРН са преминали обучение 759 учители по природни науки, инженерни специалности и информационни технологии.

Обучението в ЦЕРН включва лекции, работилници, демонстрации и социални събития. Учителите ще могат да се докоснат до най-новите технологии в световния научен център и да задоволят своя интерес към новостите в науката и техниката. Обучението им дава възможност да се запознаят със съвременната наука, която се развива в ЦЕРН, като събуждат интереса в учениците към модерната наука, природните и инженерни дисциплини и ИТ технологии.

Преминалите през курсовете могат да допринесат за обогатяване на училищната програма с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерните разработки и информационни технологии, както и да подготвят бъдещото поколение физици, изследователи, инженери и учители. Програмата допринася за насърчаване на любознателността и креативността на учениците, мотивиране за по-задълбочено и интересно преподаване на физика в училище, надгражда преподаването с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерни разработки и информационни технологии./ снимката е илюстративна


Ключови думи
ПДТГ ЦЕРН
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати