Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Свищов

Учениците на ПДТГ се представиха успешно в национални състезания по счетоводство

  16.12.2021 13:58
Учениците на ПДТГ се представиха успешно в национални състезания по счетоводство

В края на годината ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов, участваха в състезания по счетоводство, организирани от висши учебни заведения в България.

На 27 ноември 2021 г. се проведе Националната университетска олимпиада за ученици, чийто инициатор бе Икономически университет – Варна. В секция „Счетоводство“ взеха участие и решаваха индивидуално онлайн тест трима представители от ХІІ-б клас, специалност „Бизнес администрация“, професия „Офис мениджър“ – Биляна Юлиянова Бисерова, Косара Ангелова Гецова и Преслава Руменова Кожухарова. С най-висок резултат е Биляна Бисерова. Оценката, която й се признава при кандидатстване - държавен прием в редовна форма на обучение в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ на ИУ-Варна, е Много добър /5,25/. Прекрасно постижение на фона на мащабите на събитието – 325 участници от над 17 гимназии по икономика в страната.

Поздравления за Косара и Преслава, които се включиха и в състезанието по счетоводство на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов. Надпревара също с немалък брой  участници – 110 от 32 града в България. Във връзка с отбелязване на 85 години от създаване на Свищовското висше училище и 85 години преподаване и обучение по счетоводство, тази година състезанието се проведе под формата на Национален ученически конкурс за есе на тема: „Счетоводната професия в България – традиции, настояще и бъдеще“.  За представените интересни идеи и разсъждения за развитието на счетоводната професия в България, дванадесетокласниците получиха Сертификат, който им предоставя предимство при кандидатстване в СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, да бъдат приети за студенти по първо желание в редовна форма на обучение.

Мили момичета, на практика вие вече сте приети за обучение в следващата степен на образование. Запазете любознателността, трудолюбието си и интереса към знанието. Посрещайте с ентусиазъм всяко следващо предизвикателство. Убедени сме, че успехите за вас тепърва предстоят, казат от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ – Свищов.


Ключови думи
ПДТГ национлно състезание по счетоводство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати