Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Свищов

В ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ рисуваха на тема „Пази децата на пътя – те са нашето бъдеще!“

  26.10.2021 15:14
В ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ рисуваха на тема „Пази децата на пътя – те са нашето бъдеще!“

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ се включи във второто издание на Дни на безопасността на ROADPOL (Европейската мрежа на службите на пътна полиция) и нейното продължение - кампанията „Месец октомври – месец на пътната безопасност на територията на област Велико Търново“. Тази кампания се провежда под патронажа на fбластния управител и РУО – В. Търново, а нейното послание за ученици в гимназиален етап е „Пази децата на пътя - те са нашето бъдеще“.

С активното участие на Ученическия съвет, в Търговската гимназия бе организиран конкурс за плакат на тази тема и в него се включиха предимно ученици от осми и  девети клас. Творбите бяха оценени от жури, включващо педагогически съветник, координатор на УС и работодатели – партньори на училището, специалисти в областта на графичния дизайн. Излъчени бяха 2 първи места - на Михаела Илиева от IXб и Яница Йорданова от VIIIб клас и три втори места за Василена Василева (VIIIб), Роксана Петева (VIIIб) и Михаела Илиева от IXб. Трето място не беше присъдено.

Отличените плакати ще бъдат изпратени в Регионално управление по образованието, за да бъдат включени във виртуална онлайн изложба.


Ключови думи
ПДТГ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати