Сряда, 14 Дек 2022
            
Горна Оряховица Други

Мажоретният състав на ОУ „Иван Вазов“ откри новия сезон с участие в Поморие

  14.09.2022 19:56
Мажоретният състав на ОУ „Иван Вазов“ откри новия сезон с участие в Поморие

На 10 и 11 септември се проведе  четиринадесетото издание на фестивала „Ритъмът на морето 2022”. Празникът продължи два дни, като началото бе поставено с пъстро дефиле по главната улица на града, след което продължи с концертна програма на външната сцена на читалище „Просвета 1888”. Тазгодишният формат на фестивала включва изпълнения на духови оркестри, мажоретни състави и съвременни танци.

В двата фестивални дни Мажоретният състав „Българче“ при ОУ „Иван Вазов“ от Горна Оряховица с художествен ръководител Розалия  Нанкова се представи с богата програма, изпълнена с пъстрота и емоция. Изпълненията на мажоретките предизвикаха заслужени бурни аплодисменти и прибавиха още един плакет и диплом за отлично представяне. Съставът получи покани за участия от Поморие и Оряхово за съвместни изяви.

В деня преди отпътуване, след фестивалните участия, удоволствието да видят импровизираното изпълнение на мажоретките имаха и посетителите на плажа.  В тази еуфория се включиха и всички родители и близки, продкрепящи момичетата при техните изпълнения.

Съставът започва сезона с поставяне на нови, оригинални  хореографии, които ще представят в следващи фестивали и конкурси.   


Ключови думи
мажоретки ОУ "Иван Вазов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати