Понеделник, 12 Дек 2022
            
Други Павликени

Комбинирана площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на ОУ „Климент Охридски“ в Павликени

  12.09.2022 16:23
Комбинирана площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на  ОУ „Климент Охридски“ в Павликени

Комбинирана площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на  ОУ „Климент Охридски“ в Павликени. Тя се реализира по проект „Красива България”, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 156 700 лева, от които 67 504 лева са от проект „Красива България“ и 89 196 лева е съфинансирането от Община Павликени.

Лентата за откриване на новия обект прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и директорът на училището Радка Станева. Водосвет за здраве отслужи отец Димитър.

„Радвам се, че днес можем да се поздравим с успешния финал на поредния проект, чрез който стана възможно изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в ОУ "Климент Охридски". Въпреки трудностите на настоящото време, ние успяхме да изградим една площадка, която ще привлича ученици от всички възрасти и ще им дава допълнителни възможности да обогатят времето, прекарано в училище“, каза кметът инж. Емануил Манолов.

„Благодаря, че грижата за младите хора винаги е била приоритет и общинска администрация е последователна в това направление. Детската площадка е готова от известно време и вече доказа, че проектът си е струвал – тя се превърна в любимо място за нашите ученици, желано място за отдих и социални контакти на всички от квартала около училището“, каза директорът Радка Станева.

С реализираните проектни дейности е изградена комбинирана площадка за детски игри и спорт, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност. Монтирани са комбинирано съоръжение за игра, тенис маса, кубове за катерене, пейки и кошчета.  Ремонтирана е част от оградата.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Стройко” ООД гр. Велико Търново. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД - Велико Търново. Авторски надзор осъществи фирма „Проект Плюс” ООД гр. Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев.

С реализацията на дейностите по проекта се осигури необходимото пространство на учениците за безопасна и пълноценна игра на открито, а също така се създадоха нови работни места, тъй като 35 % от лицата, работещи на обекта,  бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.


Ключови думи
ОУ „Климент Охридски“ Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати