Четвъртък, 01 Дек 2022
            
Елена Общество

Община Елена обяви кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията в Карловско

  08.09.2022 10:29
Община Елена обяви кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията в Карловско

Община Елена обявява кампания за събиране на дарения за пострадалите от наводненията в населените места от община Карлово.

Материалните щети там са огромни, а хората не виждат изход от тази ситуация. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите сънародници, че не са сами, казват от Общината.

Всеки желаещ може да помогне с дарение на нови дрехи и завивки; работещи електроуреди; трайни хранителни продукти (консерви, запечатани продукти и др.).

Даренията се приемат всеки ден от 9:00 до 18:00 часа в сградата на Общински туристически информационен център (Синдикален дом).

Община Карлово вече откри DMS кампания за дарения на парични средства с SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO или на:

https://dmsbg.com/…/pomosht-za-navodnenite-sela-v-obshtina…/

На 8 септември 2022 г. по време на заседанието на Общински съвет Елена предстои да бъде гласувано предложение за предоставяне на финансова помощ на пострадалите в община Карлово в размер на 8000 лв.

През последните дни много доброволци от цялата страна изявиха желание да работят за отстраняването на последствията. Това създава логистични затруднения за местната власт в Карловско, а доброволци ще са необходими в продължение на седмици.

Предвижда се Община Елена, в координация с НСОРБ, да изпрати доброволци от Доброволното формирование, както и граждани по тяхно желание.

Следете за подробности в сайта и във фейсбук страницата на Общината.

Нека заедно помогнем, защото може да се случи на всеки един от нас, апелират още от Община Елена.

 


Ключови думи
наводнения Карлово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати