Понеделник, 28 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022

21 формации са подали документи в РИК Велико Търново ден преди края на регистрацията, регистрираните залагат на старите си водачи

  29.08.2022 20:53
21 формации са подали документи в РИК Велико Търново ден преди края на регистрацията, регистрираните залагат на старите си водачи

21 партии и коалиции са се регистрирали в РИК – Велико Търново ден преди последния срок за заявяване на листи по места. Ясни са вече някои от основните претенденти за осемте депутатски места от IV МИР, но пък и още от сериозните играчи са в изчакване.

ПП „Народна партия истината и само истината” и ПП „Пряка демокрация” откриха сезона на регистрации в първия ден. След малко пауза още 19 формации заявиха участие, след които някои от основните. По ред на заявката са ПП „Правото”, ПП „КОАЛИЦИЯ ЗА ТЕБ БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДВИЖЕНИЕ НА НЕПАРТИЙНИТЕ КАНДИДАТИ“, ПП „ПАРТИЯ НА ТРУДА И РАЗУМА“, ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ-БНО“, ПП „МИР“, ПП „ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“, ПП „НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ“, КП „ГЕРБ - СДС“, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“, ПП „ГЛАС НАРОДЕН“ , ПП „НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЕДИНСТВО“, ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“, ПП „АТАКА“, ПП „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“, ПП „КОНСЕРВАТИВНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА“, КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ“, КП „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“, ПП „БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ – ЕВРОЛЕВИЦА“.

От вече заявилите участие няма нищо, или почти нищо ново в листите за следващото Народното събрание.

ВМРО прави регионална рокада. Досегашният лидер Милен Михов е последен в Търновската листа и първи в Габрово.

„Има такъв народ” си запазват водача д-р Андрей Чорбанов, а след него е сегашният депутат Момчил Иванов.

ГЕРБ – СДС отново са с проф. Костадин Ангелов начело. По традиция трети е Димитър Николов. Там смяната е във втория и този път мястото е за Георги Недев.

БСП за България предложиха доста изненади не толкова в личностите, колкото в начина на подредба. Първи отново е Явор Божанков, следват Силвия Вергилова от Свищов и Огнян Стоянов от Горна Оряховица, а четвърта е бившата депутатка от „Възраждане” Цвета Галунова.

Листата на „Възраждане” е можи би най-различна. Този път се води от Станислав Стоянов, който в предишната листа беше след двете дами напуснали вече партията – Елена Гунчева и Цвета Галунова.

„Продължаваме промяната” залага отново на Йордан Терзийски и Милен Матеев, които вече са с парламентарен опит. Нов е третият в листата- Красен Йоркишев от Долна Оряховица.

Реално липсват само листите на ДПС, „Демократична България” и „Български възход” от спряганите за Парламента сили. Крайният срок за регистрация е утре в 17 часа.


Ключови думи
РИК 04 избори 2022
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати