Сряда, 23 Nov 2022
            
Горна Оряховица Избори 2 октомври 2022

„Продължаваме промяната” открива офис в Горна Оряховица с изложба на Гецата

  24.08.2022 14:42
„Продължаваме промяната” открива офис в Горна Оряховица с изложба на Гецата

Бившият шеф на Парламента Никола Минчев и водачът на листата на ПП „Продължаваме промяната” в IV МИР Йордан Терзийски ще открият първия офис на партията в Горна Оряховица. Той се намира на мястото на „Пощенска банка” в сградата на БНБ, а откриването ще е на 26 август (петък) от 19 часа.

Идеята на общинския координатор на „Продължаваме промяната” Красен Йоркишев е да направи от откриването не просто партийно, а културно събитие за Горна Оряховица. Затова е поканил горнооряховския фотограф-художник Георги Георгиев – Гецата да представи своята изложба „Усещане за Париж”.

Повечето от кадрите са правени преди десетина години, когато Гецата снимал във френската столица по покана на Българо-френската асоциация „Мисия България”. През 2014 г. изложбата е показана в София и Русе. Неслучайно в дунавската столица, тъй като неин спонсор станал собственикът на „Еконт” и бивш министър на транспорта Николай Събев, който също е запален фотограф.

Всъщност никога не сме се виждали на живо. Познаваме се от фотографските форуми. Предложих му да ми помогне за изложбата срещу реклама и той веднага прие, разказва Георги Георгиев.

През 2018 г. той направил и самостоятелно пътуване до Париж и допълнил с нови кадри вече оформената изложба. Така в цялостен вид тя стигнала до 40 копия, от които 24 ще бъдат подредени в офиса на „Продължаваме промяната”. И повечето за първи път ще бъдат показани пред горнооряховска публика. Досега Гецата е показвал само единични работи в колективни изложби на горнооряховски фотографи.

Георги Георгиев е член на Българската фотографска академия от 2013 г. и е носител на много български и международни награди. Правил е две изложби в Париж, като едната 2,5 години е стояла на оградата на българското посолство. Излагал е работи в галерия „Алфа арт” в Ню Йорк.

„Усещане за Париж” е работа повече на художник, отколкото на фотограф. Няма документални кадри и снимки като за туристически картички. Гецата е представил наистина своето усещане за най-популярния и обичан град в света. Избрал е и нестандартен начин за експониране на фотосите. Това обаче трябва да се види на място, а изложбата ще остане и може да се види и след официалностите по откриването на партийния офис.


Ключови думи
Продължаваме промяната Георги Георгиев Гецата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати