Понеделник, 14 Nov 2022
            
Велико Търново Политика

Областният управител инж. Георги Гугучков представи новите си заместници Петя Райкова и Станислав Николов

  15.08.2022 16:56
Областният управител инж. Георги Гугучков представи новите си заместници Петя Райкова и Станислав Николов

Областният управител инж. Георги Гугучков представи на пресконференция новите заместник областни управители – юристите Петя Райкова и Станислав Николов. Той уточни, че предшествениците им са освободени от длъжност в края на миналата седмица със заповед на служебния премиер Гълъб Донев, а г-жа Райкова и г-н Николов са предложени лично от инж. Гугучков, тъй като министър-председателят му е дал тази възможност.

Новите заместник областни управители са назначени със заповеди № 638 и № 639 от 12 август 2022 г. Двамата не представляват нито една политическа партия, имат опит и експертиза да съдействат за организирането и провеждането на честни, прозрачни и законосъобразни парламентарни избори, които са насрочени за 2-ри октомври.

Петя Райкова е магистър по право. Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. От 2000 г. до юли месец т. г. работи в Областна администрация Велико Търново като последователно заема длъжностите младши юрисконсулт, старши юрисконсулт, главен юрисконсулт, началник на отдел „Координация и административен контрол“, директор на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността“, както и главен секретар. Петя Райкова притежава специализации „Европейска административна практика“ и „Управление на администрацията“ по програми на ВТУ.

Станислав Николов е завършил право във ВСУ „Черноризец Храбър“, има специалност „Морско право“. Николов има над десет годишен професионален опит в логистиката на опасни товари по шосе. Той е ADR консултант по безопасност при превоз на опасни товари. Притежава професионална квалификация от Техническия университет в София, катедра „Въздушен транспорт“. Владее английски, немски и руски език. Член е на Българска Мастърс Федерация по плувни спортове. Станислав Николов беше заместник областен управител в мандата на предишното служебно правителство.

„Двамата са професионалисти, ще бъдат полезни и заедно с главния секретар доц. д-р Цанко Стефанов ще подпомагат работата ми“, увери областният управител инж. Георги Гугучков. Той подчерта, че е доволен от съвместната си работа с Петя Райкова и Станислав Николов в предишния ми мандат като губернатор.

„Приех поканата на инж. Гугучков и за мен е чест да работя в екипа на областния управител. Ще споделя своя опит и експертиза по произвеждането на честни, демократични и прозрачни избори с останалите колеги, както и по подпомагане на областния управител в реализиране на неговите правомощия“, коментира новият заместник областният управител Петя Райкова.

„Надявам се да проведем честни избори. Приех този ангажимент, въпреки че е временен, първо защото екипът е много добър и за мен ще е удоволствие и чест да работя, без значение колко време ще съм на тази позиция“, каза и другият заместник областният управител Станислав Николов. Той допълни, че работата е предизвикателна и динамична, в същото време трябва да се осигури стабилност и спокойствие както за провеждане на изборите, така и на администрацията и гражданите от областта. Диалогичността е най-важният урок за Станислав Николов от първия му мандат в Областна администрация, посочи самият той.

 


Ключови думи
областен управител зам. областни Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати