Понеделник, 14 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022 Политика

Великотърновските социалисти направиха предложения за листата, Михаил Михалев с най-много номинации

  15.08.2022 11:32
Великотърновските социалисти направиха предложения за листата, Михаил Михалев с най-много номинации

Великотърновските социалисти утвърдиха номинациите за кандидати за народни представители. На проведена конференция в старата столица делегатите гласуваха всички предложения от основните партийни организации да бъдат подадени към Областния съвет на БСП, където според устава на партията се подрежда и листата.

Най-предпочитан от основните партийни организации е председателят на търновските социалисти Михаил Михалев, който има 32 номинации.

Сериозно доверие от организациите получи и областният лидер на социалистите Мариана Бояджиева, която обаче си направи самоотвод. Десет от организациите са посочили и председателят на младежкото обединение Жулиета Войнова. Сред номинираните са кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров, бившият депутат Валентин Ламбев, Лидия Прокопова, Стоян Витанов, Петко Тюфекчиев, Мирослава Ганчева, Емилия Жилиева, Юлияна Цвяткова и Светозар Стоянов.

За гражданската квота търновските социалисти гласуваха доверие на проф. Антоанета Анчева, проф. Севдалина Димитрова и д-р Грета Данкова. Сред предложените имена беше и това на Явор Божанков, който обаче вече беше определен за водач на листата.

Областният съвет на партията предстои да проведе заседание, на което ще бъдат гласувани всички предложения от десетте общини.


Ключови думи
БСП Велико Търново листи Михаил Михалев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати