Събота, 05 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022

Партиите не се разбраха за РИК в IV МИР – Велико Търново, ЦИК ще определи ръководните места

  06.08.2022 16:24
Партиите не се разбраха за РИК в IV МИР – Велико Търново, ЦИК ще определи ръководните места

ЦИК ще определи служебно коя партия ще получи председателското и секретарското място в РИК Велико Търново, след като партиите не можаха да стигнат до разбирателство. Това Консултациите между представителите на политическите партии и коалиции се проведоха в Гербовата зала на Областната администрация във Велико Търново и бяха водени от областния управител инж. Георги Гугучков.

Принципно е ясно, че РИК ще е от 13 души и всяка партия или коалиции си има квота според парламентарното си представителство. ПП „Продължаваме промяната“ има 4 места в РИК, с 3 места е „ГЕРБ- СДС“, ДПС има 2, а с по едно място са БСП, ИТН, „Демократична България – Обединение“ и ПП „ Възраждане“.

Политическите сили трябваше да разпределят само ръководните позиции – председател, зам. председатели и секретар. Те обаче не се разбраха кой да вземе председателското и кой секретарското място.

От „Продължаваме промяната“ номинираха за председател Николай Илиев, а за членове Йоана Иванова, Пламен Костадинов и Григор Григоров. Коалиция „ГЕРБ-СДС“ предложи за заместник председател Силвия Дечева, а за членове Николина Митева и Десислава Йонкова.От политическа партия ДПС предложиха за секретар Диана Петрова, а за член Благой Златанов. Коалиция „БСП за България“ предложи за секретар Ирена Стасинопулу, от партия „Има такъв народ“ номинираха за заместник председател Цветомира Йорданова – Атанасова, от Коалиция „Демократична България Обединение“- за член Сева Памукчиева, а от партия „Възраждане“ също поискаха председателското място в лицето на Малина Николова – Янчева.

След като не бе постигнато разбирателство, инж. Георги Гугучков обяви, че няма постигнато съгласие по отношение на състава на РИК – Велико Търново, поради което всички материали от консултациите, направените от партиите и коалициите предложения за състав на РИК ще бъдат изпратени на ЦИК за вземане на решение за назначаване на състав на РИК за Четвърти изборен район – Великотърновски.


Ключови думи
РИК Велико Търново ЦИК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати