Сряда, 26 Oct 2022
            
Темида

Председателите на Районните съдилища в Горна Оряховица и Елена с отличие от Съдийската колегия на ВСС

  27.07.2022 11:23
Председателите на Районните съдилища в Горна Оряховица и Елена с отличие от Съдийската колегия на ВСС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) поощри с отличие „служебна благодарност и грамота“ 48 административни ръководители на съдилища за образцово изпълнение на служебните задължения и изпълнение на конкретни задачи при изготвяне на необходимите аудиозаписи за обучение на софтуерния продукт „войс-то-текст” по проект „Разработка и внедряване в съдебната система на софтуер за ускорено създаване и възпроизвеждане на актове и други документи чрез диктовка и автоматично конвертиране на гласов запис в текст (VOICE-TO-TEXT) и съпътстващи системи за обработка“, изпълняван от ВСС.

Сред отличените са и председателите на Районните съдилища в Горна Оряховица Златина Личева-Денева и в Елена Пейо Приходков.

Съдиите са поощрени по предложение от Даниела Марчева – член на ВСС и ръководител на проекта. Административните ръководители имат принос за изготвянето на около 2 000 часа аудио записи на съдебни актове с различна материя (наказателна, гражданска, административна), съдържащи голям обем терминология, синхронизирани със съответния текст, и които ще бъдат използвани при обучението на системата.


Ключови думи
Златина Личева Пейон Приходков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати