Вторник, 27 Сеп 2022
            
Темида

Златина Личева оглави Горнооряховския районен съд

  26.06.2019 09:39
Златина Личева оглави Горнооряховския районен съд

Съдия Златина Личева-Денева е новият административен ръководител на Районен съд - Горна Оряховица. Повече от година след започването на процедурата за избор на нов председател на ГОРС, Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) стигна до финалното обсъждане и единодушно избра Златина Личева. В крайна сметка тя остана и без конкурент за мястото, след като другият кандидат – съдия Росица Велкова, се отказа от състезанието.
По информация на „Правен свят” тя е изтъкнала при представянето си: "Мотивацията ми да кандидатствам за тази длъжност е свързана с убеждението ми, че професионалният ми опит и качествата на характера ми ще ми помогнат да се справя с тази отговорност" и е допълнила, че, ако бъде избрана за административен ръководител, ще работи за подобряване на работната среда и материалната база на съда. Част от идеите й са в ГОРС на всеки 6 месеца да се извършва анализ на актовете, изменени или отменени от горестоящия съд, както и ежемесечни Общи събрания на съдиите, на които да се обсъждат направените за изминалия период отводи. Друга идея на съдия Личева-Денева е създаването на антикорупционна кутия, с която гражданите да могат да боравят чрез интернет страницата на съда.
С пълно единодушие от 10 гласа Съдийската колегия е възложила отговорността на административен ръководител на ГОРС на Златина Личева – Денева.
Съдия Личева има 18 години стаж в системата и то изцяло в Горнооряховския районен съд.


Ключови думи
Златина Личева
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати