Сряда, 19 Oct 2022
            
Горна Оряховица Крими

В Горна Оряховица задържаха телефонни измамници, измъкнали 70 бона от жена

  20.07.2022 11:34
В Горна Оряховица задържаха телефонни измамници, измъкнали 70 бона от жена

Трима мъже – на 38, 25 и 27 години, са установени и задържани като съпричастни в телефонни измами. Действията са проведени вчера на територията на Горна Оряховица от служители на Главната дирекция „Национална полиция” и ОД на МВР в Разград и Велико Търново.
При последвалите процесуални действия, на три адреса, обитавани от тях в Горна Оряховица, са иззети множество мобилни телефони, SIM карти, пари и други съотносими към извършваните престъпления вещи.
В хода на действията по разследване са установени достатъчно доказателства, че те са съпричастни към телефонна измама, извършена на територията на ОД на МВР - Разград в условията на продължавано престъпление между 21 и 30 януари 2022 година.

Жертвата е 50-годишна жена от града. Схемата, по която е действано с нея, е „оказване на помощ на полицията в акция за залавяне на измамници”. Жената предала на два пъти сумата от 70 000 лв., която таксиметров шофьор от Варна в качеството си на „муле” оставял в село Моравица.
Установено е също, че мъжете са съпричастни към още пет опита за измами на територията на ОДМВР-Разград. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Разград. С постановление на държавното обвинение на 38-годишния мъж е наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.


Ключови думи
телефонни измамници
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати