Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Крими

Хванаха телефонни измамници в хотел във Велико Търново

  05.08.2020 16:06
Хванаха телефонни измамници в хотел във Велико Търново

Операция за  пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на област Стара Загора и страната, е реализирана на 03.08.2020 г. Действията са осъществени от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД на МВР – Стара Загора и Велико Търново, колегите им от Районното управление в Казанлък, с прякото участие на сектор "Измами" в ГДНП и под наблюдението на Прокуратурата.
В хода на операцията към 21,30 ч. в стая на хотел в гр. Велико Търново са задържани двама мъже - на 29 и на 54 години, от София. При извършените на място процесуалноследствени действия са намерени и са иззети 4 мобилни телефона, 6 800 лв. и голямо количество златни накити.
Според първоначалните данни, парите и златните накити са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен. Двамата мъже са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена на 06.07.2020 г. в Казанлък, за която в Полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната. Мъжете са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Румъния.
След първоначалното им задържане за срок до 24 часа, с постановление на Районна прокуратура – Казанлък на 54-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, а на 29-годишния - мярка за неотклонение „парична гаранция“.
Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под надзора на Прокуратурата.

 


Ключови думи
телефонни измамници Велико Търново хотел
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати