Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

Не палати на телефонни измамници, а два навеса са съборени в Калтинец и то от самите собственици

  03.12.2019 14:42
Не палати на телефонни измамници, а два навеса са съборени в Калтинец и то от самите собственици

Шумно прокламираната акция срещу незаконните имоти на обвинени в телефонни измами в Калтинец протича доста скромно. Съборени са не палати, а два навеса и то от самите им собственици.

Девет имота в горнооряховския квартал бяха проверени за незаконно строителство тази пролет след мащабната акция на територията на България и Румъния, при която бяха задържани деветима жители на Калтинец. Проверката показа незаконно строителство в три от имотите. Само че и в трите става въпрос за навеси, а не за самите къщи. Междувременно два от незаконните навеси са премахнати от самите собственици, след като им е било издадено съответното предписание. Третият имот е иззет от КОНПИ и се продава от държавата, така че там не са предприемани мерки за премахване на незаконното строителство.

Всъщност огромните палати в Калтинец не са на „телефонистите”. Техните собственици са от различен клан, който заработва в Европа по съвсем друга линия. Обвинените в съпричастност с телефонните измами са купували стари къщи, които си имат документация и са си напълно законни. Само в три от имотите са открити допълнително сложени навеси с барбекюта, които нямат необходимите документи.

Групата, разбита при акцията през пролетта, в скоро време ще се изправи пред Темида, след като Специализираната прокуратура вкара обвинителен акт в Съда. Според разследващите обвинените са направили удари за един милион лева. Каквото и да е решението на Съда обаче, къщите им няма да бъдат засегнати, поне не по реда за незаконното строителство.


Ключови думи
телефонни измамници
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати