Сряда, 19 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

В Килифарево син наби родителите си

  18.07.2022 14:30
В Килифарево син наби родителите си

По искане на Районна прокуратура - Велико Търново  е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняем за шест престъпни деяния: за кражба на вещи при условията на опасен рецидив и повторност, за закани с убийство и за причиняване на телесни повреди на две лица в условията на домашно насилие, както и за неизпълнение на заповед за защита срещу домашно насилие на същите пострадали.

По делото е установено, че Б. Ц., на 50 години, в периода от началото на юни 2022 г. до 12.07.2022 г. в Килифарево, от жилище откраднал от собственика Х. П. вещи на обща стойност около 8 000 лева (плазмен телевизор, къртач и други инструменти, 4 броя автомобилни гуми с джанти, електроуреди, одеяла, завивки, дрехи и други вещи. На 11.07.2022 г. в Килифарево се заканил с убийство на родителите си. По същото време и място Б. Ц., чрез нанасяне на удари, умишлено причинил на двамата пострадали леки телесни повреди, като тези четири деяния извършил в условията на домашно насилие.

Той е привлечен в качеството на обвиняем и за това, че не е  изпълнил заповед за защита срещу домашното насилие на Районния съд във Велико Търново, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие по отношение на Е. Ц. и И. Ц., като упражнил спрямо тях физическо и психическо насилие.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд - Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново./ снимката е илюстративна


Ключови думи
домашно насилие Килифарево
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати