Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

МВР обясни за ограничението от 10 км/ ч. край Килифарево

  18.02.2022 12:21
МВР обясни за ограничението от 10 км/ ч. край Килифарево

С позиция по тема, разбунила социалната мрежа напоследък, излезе МВР. Стотици публикации на шофьори имаше през последните дни във връзка с пътен знак, налагащ ограничение на скоростта от 10 км/ ч. в района на Килифарево.

Ето каква е причината за знака:

Във връзка с увеличения миграционни натиск и зачестили случаи на установяване на незаконно пребиваващи чужденци във вътрешността на страната е издадено разпореждане от главния секретар на МВР за провеждане на специализирани полицейски операции на територията на цялата страна.

В изпълнение на разпореждането още през декември миналата година на територията на ОДМВР – В. Търново е изграден контролно-пропускателен пункт на път II-55, км. 8 и е въведена временна организация на движението. Пътните знаци за намаляване на скоростта са поставени, съгласно изискванията на Наредба № 18 за сигнализацията на пътищата с пътни знаци от 23.07.2001 г. Съгласно чл.37, ал.3 от Инструкция за контрол на пътното движение при разполагане на постоянен контролно-пропускателен пункт на пътища, отворени за обществено ползване, същият се сигнализира с пътни знаци В26 (знак за ограничаване на максимално допустимата скорост за движение) и Е3 (знак, който уведомява за полицейски пост). Преди навлизане в обособения контролно пропускателен пункт е въведено плавно намаляване на скоростта от 60 на 40, 30 и при навлизане в самото КПП максималната скорост на движение е 10 км/ч, тъй като съгласно чл. 37, ал.1 от Инструкцията за Контрол на пътното движение това е място за осигуряване на пропускателен режим, контрол и ограничаване на движението на пътни превозни средства и лица. Уточняваме, че това не е криворазбраното въведено ограничение на транзитно преминаващи автомобили, посочват от МВР.

При извършване на проверки от полицейските служители е установено, че масово не се спазват въведените ограничения при навлизане в КПП, с което се застрашават здравето и живота на проверяващите и проверяваните лица. За броени дни са реализирани 4 ПТП и с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни инциденти са предприети конкретни действия от служители на Пътна полиция. На мястото се осъществява явен и превантивен контрол с всички законови средства, а задачата е - запазване здравето и живота на намиращи се на пътното платно./ сн. Фейсбук


Ключови думи
Килифарево
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати