Петък, 23 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Урок по родолюбие се проведе в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

  24.06.2022 14:26
Урок по родолюбие се проведе в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

По повод 145 години от освобождението на Свищов, в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ се проведе урок по родолюбие под надслов „Културното наследство на Свищов“. Участие в него взеха ученици от специалност „Организация по туризма и свободното време“ и деца от детските градини „Васил Левски“ и „Калина Малина“.

Урокът беше открит официално от директора на училището Лиляна Димитрова, след което бе проведен изцяло от възпитаниците на Гимназията. Първата част започна с презентация, в която по увлекателен начин бе представено културното наследство на първия освободен български град. След това се проведе викторина с децата от двете детски градини, които пък от своя страна показаха завидни знания за имената на българските патриоти, българските символи и паметниците на културата в Свищов. Иновативно поднесеният урок по родолюбие завърши с редене на пъзели, в което се включиха и малките и големи момичета и момчета.

В края на чудесната съвместна инициатива приветствени слова произнесе ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, която поздрави участниците за отличното представяне и им пожела да продължат да са все така любознателни и да носят в сърцата си обичта към Свищов и към България.

На събитието директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов Росен Маринов поднесе специални тематични подаръци на трима от учениците, участвали в честването на 160-та годишнина от рождението на проф. Иван Шишманов. Той ги приветства за отговорността, с която са подходили към събитието, представяйки достойно не само себе си, но и своето училище.


Ключови думи
ПДТГ „Димитър Хадживасилев“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати