Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ заминаха на стаж в Испания

  20.09.2021 10:21
Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ заминаха на стаж в Испания

Двадесет ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ отпътуваха днес за гр. Сарагоса, където ще проведат триседмичен стаж в реални испански фирми. Мобилността е по проект „Икономисти на бъдещето“ - 2020-1-BG01-КА102-078110, Еразъм + и се осъществява в партньорство с местната организация Асоциация „Мундус“. Ръководители са ст. учител Здравка Здравкова, преподавател по предмети от професионална подготовка, и Милена Георгиева – учител по английски език.

За да бъдат одобрени за това предизвикателство, учениците преминаха през професионална, езикова и културна подготовка, като всяко обучение завършваше с изпит и междинно класиране на кандидатите. Участниците са от професиите „Икономист-информатик“, „Офис мениджър“ и „Организатор интернет приложения“. По-голямата част от тях се обучават в т. нар. дуална форма – учене чрез работа, и скоро ще трябва да се доказват пред свищовските работодатели, с които училището си партнира.

Да работят в офис на чуждестранна компания още преди завършване на  средно образование е шанс за малцина млади хора и участието в този проект ще даде на възпитаниците на Търговската гимназия възможността да обогатят своите компетенции и професионалното си портфолио и да бъдат предпочитани от работодателите, а натрупаният опит в международна среда ще бъде безценен за тяхното бъдеще.


Ключови думи
ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати