Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ се раздели с Веселин Великов

  01.06.2022 13:20
„Етър“ се раздели с Веселин Великов

“Етър” се разделя с досегашния старши треньор на тима Веселин Великов, чийто договор изтече в края на настоящия сезон. Ръководството на клуба води разговори за нов старши треньор на “виолетовите”, чието име ще бъде обявено в близките дни.

Емануел Луканов е фаворит за поста старши треньор на „Етър“, съобщава "Велико Търново спорт". Твърде вероятно е той да замени на поста Веселин Великов, който заяви, че напуска след загубата от „Ботев“ (Враца) на баража за Първа лига. Ако Луканов стане старши треньор, очаква се негов помощник да е друг бивш етърец – Стефан Данаилов.

Засега е ясно само, че етърци започват подготовка на 9 юни, като първите два дни са за медицински прегледи и тестове. Първенството на Втора лига ще започне най-вероятно в средата на юли.

Емо Луканов е роден на 25 май 1975 г. във Велико Търново. Играе в „Етър“ от 1993 до 2000 г., като печели Купата на ПФЛ през 1995 г. През този период е за един сезон в „Тортона“ (Италия). После дълги години е в Италия, където играе още за „Пергокрема 1932“, „Кастелана“ и „Нуова Веролезе“. От есента на 2006 г. е играещ треньор на „Нуова Веролезе“. После започва работа в „Черно море“ и през 2015 г. печели Купата на България като помощник-треньор. От 2018 г. става част от треньорския екип на Ивайло Петев в „Ал-Кадисия“ (Саудитска Арабия) и в „Ягелония“ (Бялисток), а от 2021 г. до февруари т.г. бе в треньорския щаб на „Берое“.

 


Ключови думи
Веселин Великов Етър Емо Луканов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати