Четвъртък, 25 Авг 2022
            
Велико Търново Общество

Многохилядно шествие за празника във Велико Търново, Йоана Иванова от ПГСАГ „Ангел Попов “ е носителят на наградата „24 май “

  24.05.2022 14:48
Многохилядно шествие за празника във Велико Търново, Йоана Иванова от ПГСАГ „Ангел Попов “ е носителят на наградата „24 май “

Многохилядно шествие заля центъра на Велико Търново за днешния празник. В него се включиха деца, ученици, студенти, които заедно показаха преклонението си пред делото на светите братя Кирил и Методий.

Шествието тръгна от площад „Велчова завера“ и спря пред сградата на Общината. Там търновци и гости на града бяха поздравени от Биг бенда с химните на града и на Кирил и Методий, както и със стихотворението „Нашите букви“ от Теодора Вълева в изпълнение на 5-годишната Амира Карагьозова от ДГ ``Пролет``.

Днес е празник на българския дух и идентичност, празник на българщината. Българската азбука е събитие с безценно значение за развитието на държавата и народа ни, но и за цяла Европа. 24 май е ден на чест, че сме българи и жители на историческата и духовна столица на България. Тук, от Търновската книжовна школа е надградено и продължено делото на светите братя и техните ученици. Буквите са невидима сила, носят знание, което ще сбъдва вашите мечти. Гордейте се, че сте българи и великотърновци, както ние се гордеем с вас, обърна се към децата и учениците кметът инж. Даниел Панов, и се поклони и благодари на всички учители.

Решението на Общинския съвет кой да е тазгодишният носител на ученическата награда на Община Велико Търново ``24 май`` обяви председателят му Венцислав Спирдонов.

Наградата се присъжда за отлични резултати през целия гимназиален етап на обучение, а тази година тя е за Йоана Иванова от ПГСАГ ``Ангел Попов``. Плакета, грамотата си и лента ``Отличник`` Йоана получи от кмета Панов и Венцислав Спирдонов.

Благодаря на родителите ми, които са до мен във всяка една крачка – правилна или грешна, на ПГСАГ ``Ангел Попов`` и всички учители, били ми опора през последниет 5 г., на Община Велико Търново за наградата. За мен тя е една 6-ца в живота, а 6-ците в живота са малко различни от тези в училище. Те те карат да забравиш всяка трудност, всяка критика, сподели Йоана Иванова.  

След официалната част дойде редът музиката и танците. Великотърновци празнуваха с ансамбъл ``Българче`` и Графа.

Събитията за 24 май продължават. Довечера в 21.30 ч. ще бъде излъчен спектакъла ``Звук и светлина``.


Ключови думи
24 май
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати