Четвъртък, 25 Авг 2022
            
Горна Оряховица Общество

Кирил и Методий поведоха шествие с много букви, приказни герои, цветя и знаменца от всички училища в Горна Оряховица

  24.05.2022 11:55
Кирил и Методий поведоха шествие с много букви, приказни герои, цветя и знаменца от всички училища в Горна Оряховица

Всички общински и държавни училища в Горна Оряховица се включиха в празничното шествие на 24 май, част от което станаха и светите братя Кирил и Методий, духова музика, приказни герои и много знамена, разноцветни балони и цветя.

По традиция шествието започна и завърши с дефиле на духовата музика с диригент Димитър Михнев. Първи в шпалира от стотици горнооряховчани мина блокът на общинското ръководство и изявени културни дейци. Сред гостите беше и народният представител Димитър Николов.

Последваха представителни групи на бъдещите ученици от детските градини, а в небето полетяха бели, зелени и червени балони.

Първи по право сред училищата минаха учениците и учителите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, водени от своите патрони и буквите, сътворени от тях. След тях се представиха ОУ „Иван Вазов”, водени от своите мажоретки, блокът на СУ „Георги Измирлиев” се предвождаше от приказни герои, а на ОУ „Вичо Грънчаров” от най-малките ученици, изписали с букви „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви”. Със знаменца с лика на Кирил и Методий минаха учениците на ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Със знамена, и балони в националните цветове бяха и големите ученици на професионалните гимназии ПГЕЕ „Ломоносов”, ПГЛПИ „Ат. Буров”, ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, ПГЖПТ „Н. Вапцаров”. Традиционно ученическото шествие завършва с ПТГ „Васил Левски”, водени от своя ретро автомобил. А химнът „Върви, народе възродени”, изпълнени от духовата музика сложи край на празника.


Ключови думи
24 май шествие Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати