Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

На голям благотворителен концерт в Ресен ще събират средства за изграждане на класна стая на открито

  19.05.2022 10:40
На голям благотворителен концерт в Ресен ще събират средства за изграждане на класна стая на открито

Голям благотворителен концерт организират на 24 май в село Ресен. Събитието, което ще се проведе в Деня на буквите, просветата, културата и славянската книжовност, ще започне от 10 часа в салона на НЧ „Народна просвета 1874“. Основната цел е, освен да се почете най-българския празник, да бъдат събрани средства за изграждане на класна стая на открито в двора на местното училище „Христо Ботев“. Необходимата сума за построяване на беседка и оформяне на прилежащо пространство е около 5000 лева.

Концертът е подготвен с много ентусиазъм, вълнение и надежда от нашите ученици и приятели - самодейците от творческите колективи на читалището. Ние вярваме, че ученето сред природата и общуването с нея са особено необходими в днешното технологично време и насърчаваме децата в тази посока, каза Марина Пашова, преподавател в училището.

По примера на нашите предци, изградили със собствен труд и средства училището в Ресен, бихме искали да ангажираме обществеността в селото да подкрепя с всички средства образованието и възпитанието на нашите ученици в една все по-естествена, приветлива и обичана среда, допълва тя.

Родители на ученици са учредили Инициативен комитет за събиране на средства за каузата, направени са и дарителски кутии, които се намират в някои от търговските обекти, като кутии ще има и на входа на салона в деня на концерта.

Организаторите вече са изпратили покани до бивши учители и директори на училището, до заместник-кмета по хуманитарните дейности в Община Велико Търново Нейко Генчев и др.

„Ако имаш много, дай от богатството си. Ако имаш малко - дай от сърцето си!“ е мотото на благотворителното събитие в най-голямото село в общината.

Александра Калбанова, ученичка в ОУ „Христо Ботев“, е направила рекламен клип за концерта, а всички творчески самодейни колективи към читалището са прегърнали идеята и ентусиазирано са се включили в подготовката на празничната програма. След концерта се предвижда хоротека на площада.

Концерта ще посветим на всички благодетели, просветители и хора с чисти и щедри сърца, дали своя принос и подкрепяли през годините българското образование, посочва Марина Пашова.

Приятели, в тези нелеки за всеки от нас, е особено важно да бъдем пример за обединение, добротворство и поддържане на висок дух. Ето защо ние вярваме, че нашата кауза е добра и заслужава да успее. Много от вас са възпитаници на училището или имат свои близки хора, свързани с това място. Сега се дава чудесна възможност всеки да остави мъничко свидетелство на благодарност към хората от ученическите си години.

Разчитаме на вашата съпричастност и благодарим за всяка подкрепа, призовават организаторите на събитието.


Ключови думи
Ресен класна стая на открито Марина Пашова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати