Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

За първи път в България и във Велико Търново представят оригинални творби на Салвадор Дали, Кес ван Донген, Пол-Емил Бекат, Рокуел Кент и Федерико Фелини

  18.05.2022 09:49
За първи път в България и във Велико Търново представят оригинални творби на Салвадор Дали, Кес ван Донген, Пол-Емил Бекат, Рокуел Кент и Федерико Фелини

За първи път в България и във Велико Търново – оригинални творби на Салвадор Дали, Кес ван Донген, Пол-Емил Бекат, Рокуел Кент и Федерико Фелини. Експозицията „Казанова – мит в огледалото на визуалното изкуство“ събира произведения на най-големите световно признати майстори в жанра през XX век. Тя е подредена в Художествената галерия „Борис Денев“ до паметника на Асеневци и бе официално открита снощи от заместник-кмета Нейко Генчев, директора на галерията Мартин Митев и куратора Василий Кесаури.

Изложбата е гостувала в редица прочути световни музеи, университети, библиотеки и културни средища. В старопрестолния град събитието е организирано и продуцирано от ХГ „Борис Денев“, Община Велико Търново и Art Expo SIA (Латвия).

Заместник-кметът Нейко Генчев сподели, че гостуването на изложбата доказва смисъла на големия проект за цялостно обновяване на художествената галерия и развитието й като съвременен център за изкуства, обществен и културен живот. Събитието е само началото от поредица от прояви през цялата година, посочи още той.

Експозицията ще бъде на разположение на посетителите на ХГ „Борис Денев“ до 17 август.

Сн. Община Велико Търново


Ключови думи
ХГ Борис Денев Салвадор Дали
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати