Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Сборна изложба на художници, творили във Велико Търново, представя ХГ „Борис Денев“

  06.03.2022 11:58
Сборна изложба на художници, творили във Велико Търново, представя ХГ „Борис Денев“

На празника на град Велико Търново – 22.03.22 г., предстои да откриването на едно от големите за тази година събития за Художествена галерия „Борис Денев”.

„Завръщане към Велико Търново – сборна изложба на художници, творили във Велико Търново”, е първото по рода си и съответно по обем представяне на автори – родени, работели, живеещи или изкарали под някаква форма своя живот в областта. Творци като Александър Терзиев, Благой Иванов, Васил Стоилов, Димитър Багрилов, Ненко Маров, Иван Узунов, Константин Райчев, Нестор Иванов, Николай Русчуклиев, Борис Желев, Красимир Русев, Мариета Конова, Пламен Легкоступ, Стефан Лютаков, Николина Джановска са малка част от авторите, които предстои да бъдат показани. Изложбата отразява художествено-творческия живот на територията на областта, представяйки 120 емблематични за изобразителното изкуство имена – пет поколения творци, част от фонда на Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

В своето естество изложбата цели да отдаде своята признателност към художниците, които са творили и все още творят на територията на Велико Търново. Изложбата е своеобразен реверанс и към редица автори, които са с особено значение за града, но не са представени в постоянната експозиция на Галерията. Културна проява от такава величина ще надгради редица мероприятия през годините, представяйки, опазвайки и популяризирайки художественото общество в областта с един по-задълбочен поглед във времето.

ХГ „Борис Денев” се стреми посредством съдържанието на проекта да отговори на нуждите на своята публика в културен аспект и да обогати както своя собствен Културен календар, така и този на община Велико Търново, казват от Галерията.


Ключови думи
ХГ Борис Денев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати