Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

За първи път във Велико Търново и България показват оригинали на Салвадор Дали, Кийс Ван Донген, Рокуел Кент, Пол-Емил Бекат и Федерико Фелини

  12.05.2022 17:08
За първи път във Велико Търново и България показват оригинали на Салвадор Дали, Кийс Ван Донген, Рокуел Кент, Пол-Емил Бекат и Федерико Фелини

За първи път във Велико Търново и в България ще бъдат представени оригинални творби на Салвадор Дали, Кийс Ван Донген, Рокуел Кент, Пол-Емил Бекат и Федерико Фелини. Те ще са част от изложбата „Казанова – мит в огледалото на визуалното изкуство”.

Изложбата ше гостува от 18 май да 17 август т. г. в Художествена галерия „Борис Денев“.

Тя приснига в града от Кошице, Словакия, а преди това е представяна в университета в Принстън (САЩ), Националната библиотека във Франция, музея за модерно изкуство – Морохаши в Япония, музея за изкуства във Филаделфия (САЩ) и др.

Изложбата е продуцирана и организирана от Галерията и Община Велико Търново в партньорство с Art Expo SIA (Латвия). Куратори са Василий и Александър Кесаури. Провежда се под патронажа на кмета на Старата столица д-р инж. Даниел Панов.

„Изложбата предлага възможност да се проследи как в различни епохи на ХХ век век големи майстори на визуалното изкуство – Салвадор Дали, Кийс Ван Донген, Рокуел Кент, Пол-Емил Бекат и Федерико Фелини, са видели многостранния мит за Казанова“, подчерта при представянето й пред медии зам.- кметът на Велико Търново Нейко Генчев.


Ключови думи
Салвадор Дали
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати