Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

С подбор на персонала стартира проект „Кризисен център” в Горна Оряховица

  14.05.2022 14:38
С подбор на персонала стартира проект „Кризисен център” в Горна Оряховица

Изграждането на сградата за Кризисен център в Горна Оряховица е почти на финала си и остава само довършване на обзавеждането и почистване на двора. Сградата е направена по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на проекта е 1 565 824 лв., от които 1 323 472 лв. от Европейския фонд за регионално развитие, 233 554 лв. от националния бюджет и 8797 лв. съфинансиране от Община Горна Оряховица. Предстои откриване вероятно в края на май или началото на юни.

В същото време вече стартира и проект за осъществяване на самата дейност в Центъра. Този проект се финансира от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Стойността му е 296 951 лв., а продължителността му е 14 месеца – от 1 май 2022 до 30 юни 2023 г. След това работата на Кризисния център вероятно ще стане делегирана държавна дейност.

Първият етап от проекта е подбор и обучение на персонала. Управител, четири социални работници, психолог, двама готвачи и чистачка и домакин на по 4 часа ще се наемат за новата социална услуга.

Самата услуга ще се предлага от 1 юли. Кризисният център е с капацитет 15 места. Той ще осигурява подслон и подкрепа за възрастни и родители с деца, жертви на домашно насилие, трафик или друга форма на експлоатация.

С този проект се разширява широката палитра от социални услуги, предоставяни в Горна Оряховица, сред които липсват само специализирани звена за грижа за възрастни хора – старчески дом и хоспис.


Ключови думи
Кризисен център Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати