Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Група „Пчеличката Мая“ на ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица дава добрия пример за отношение към околната среда

  13.05.2022 14:32
Група „Пчеличката Мая“ на ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица дава добрия пример за отношение към околната среда

По проекта „Заедно даваме добър пример“ работи група „Пчеличката Мая“ на ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица. Ръководители на проекта са старши учителят Петя Керемедчиева и колегата й Даниела Стефанова, а основната цел е да бъде формирана екологична култура у децата.

Сред задачите на проекта е децата да осъзнаят нуждата от опазване на природните ресурси и това, което ни дава Планетата, чрез вдъхване на нов живот на отпадъчни материали; родителите да бъдат партньори и заедно с учителите да дават добър пример на хлапетата; да бъдат стимулирани детското любопитство, любознателност и наблюдателност.

През учебната 2021/ 2022 г. се реализирани няколко дейности: макет от стари автомобилни гуми „Миньон”,  макети от природни материали „Златна есен – работилница“; макет от тасове от автомобили „Цветя”, макети от хартия, пластмаса, капачки, бутилки „Коледа без отпадъци“. „Пчеличката Мая“ отбеляза Световния ден на рециклирането, засади дръвчета и цветя в двора на „Ален мак“, за Великден бе проведена работилничката „Великден без отпадъци“. Деня на земята също отбелязаха децата и техните учителки. Сред дейностите са още „Прегърни дърво” – разходка в близка местност и направата на макети от палети - масичка и пейки за изнасяне на образователния процес на открито.

Тази година работим в групата по този вътрешнообразователен проект. От три години работя с НПО „BG Бъди активен“ и ето резултатите, споделя Петя Керемедчиева.


Ключови думи
група Пчеличката Мая ДГ Ален мак Петя Керемедчиева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати