Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” отстъпи на „Шумен-61” в първата среща от Суперфинала

  08.05.2022 20:08
„Локо” отстъпи на „Шумен-61” в първата среща от Суперфинала

Хандбалният „Локомотив” загуби първата среща от Суперфинала на „А” РХГ при мъжете. Мачът се изигра в ДКС „Васил Левски” Велико Търново. Още с първия съдийски сигнал двата отбора се вкопчиха в здрава битка за всяка топка и всяка педя терен. Гостите първи откриха и поведоха с 0:2. Последва размяна на голове. До десетата минута домакините намалиха пасива до 4:5 и в следващата атака изравниха. В средата на полувремето вече водеха 6:5. Шуменци възстановиха равенството 7:7. До края двата отбора си отбелязаха по равен брой попадения и се оттеглиха на почивката при резултат 12:12.

През втората част равновесието се запази до 18:18 в 46-та мин. когато гостите се възползваха от непредизвикани грешки на „локомотивци” и след два бързи пробива поведоха с 18:20. До края „железничарите” не успяха да се противопоставят и отстъпиха в края на мача с 23:28.

След тази победа отборът на „Шумен-61” поведе с 1:0 в серията от мачове, в която се играе до две победи от три срещи. Следващият двубой е на 13 май от 19 ч. в Шумен.

„Локо”: Георги Маринов, Михаил Пенев, Стефан Димитров, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Тодор Калчев, Станислав Добрев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Георги Стоянов, Димитър Георгиев, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Иван Петков.

 


Ключови думи
хандбал Суперфинал "Локомотив" "Шумен"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати