Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Димитър Николов: Възкресението е история за Надеждата

  23.04.2022 17:03
Димитър Николов: Възкресението е история за Надеждата

Уважаеми съграждани,

Скъпи в Христа сестри и братя!

Намираме се в дни на изпитание за вярата, за силата на духа, за устоите на ценностите, които споделяме и  изповядваме.

Бог е сътворил човека свободен, почел го е с ум и мъдрост, поставил пред очите му живот и смърт, та ако пожелае, да се движи  по пътя на разумната свобода.

В седмицата сме на Христовите страдания. Нима нищо не сме научили и извлекли за себе си от страданията на Спасителя?

Ще ни навреди ли малко въздържание?! Подвигът на въздържанието не се отнася само до отказа да се угоди на стомаха, но до всичко, което възпрепятства личностното ни израстване и усъвършенстване.

Мярка за езика, граници за очите, сфера за ушите, количество за стомаха, поучават ни светите отци.

Нека сме добре подготвени за тайнството на тайнствата - Възкресението, което идва с надежда. То ни показва, че това, което е преходно и незначително, не е последното нещо в живота. Възкресението е история на надеждата.

Мнозина от нас в последната година разбраха какво е да не ти достига кислород. Ако нямаме кислород, ние се задушаваме. Ако ни вземат надеждата, остава само отчаяние. Надеждата е тази, която в тежки дни ни предпазва от отчаяние, а в добрите - от лекомислие. Надеждата ни активизира, дава ни сила за дълбоко вдишване, за да не се предаваме. Тайната и смисълът на Възкресението се състои в сигурността, че накрая побеждава любовта, а не омразата, истината, а не лъжата, животът, а не смъртта. Възкресението е дълбоко интимен акт, който трябва да се състои в самите нас. Нека отворим  широко сърцата си за това тайнство!

Димитър Николов, народен представител от ГЕРБ - СДС


Ключови думи
Димитър Николов ГЕРБ - СДС Възкресение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати