Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Политика

Първата извънстолична Партийна школа за подготовка на кадри стартират от БСП - Велико Търново

  11.04.2022 10:30
Първата извънстолична Партийна школа за подготовка на кадри стартират от БСП - Велико Търново

Доц. Владимир Попов оглавява структурата

Партийна школа за подготовка на млади кадри беше учредена в общинската структура на БСП във Велико Търново. За неин ръководител беше избран бившият ректор на Великотърновския университет доц. Владимир Попов, който скоро получи званието „Почетен гражданин на Велико Търново“. В състава на ръководството влизат изтъкнати великотърновски учени от ВТУ и Националния военен университет „Васил Левски“. Сред тях са деканът на Педагогическия факултет проф. Венка Кутева, проф. Христо Глушков, проф. Валентина Стоянова, проф. Пенка Костова, доц. Росен Петков, доц. Маргарита Кемалова, д-р Валерия Дончева и Стоян Долапчиев. Те са ангажирани с изготвянето на програмата и създаването на учебния план.

Обучението в школата ще бъде напълно безплатно, а в нея могат да участват и непартийни младежи. Те ще получават сертификат за завършено обучение. Записването за първата група ще продължи до края на месеца, като всички желаещи могат да подадат заявление на място в Общинския съвет на БСП на ул. „Христо Ботев“ 2 или на електронната поща [email protected].

Обучението ще премине в два модула. Занятията ще се провеждат в извънработно време, за да бъде удобно за работещите. Ангажираността ще е веднъж на две седмици.  В дейността на школата са предвидени много разговори с действащи политици, ролеви игри, практически упражнения и дискусии.

Школата е първото извънстолично звено за партийна подготовка, а нейната реализация е част от програмата на общинския председател на БСП в старата столица Михаил Михалев.

„Разкриването на партийна школа е желание на великотърновските социалисти от много време насам. Нейното функциониране ще даде възможност на млади хора от Велико Търново и съседните общини да получат политическа подготовка и то напълно безплатно. Затова и непартийните младежи са добре дошли“, сподели общинският председател на БСП Михаил Михалев.

Откриването на школата ще се състои в началото на месец май, седмица по-късно ще стартира и реалното обучение.


Ключови думи
партийна школа БСП - Велико Търново Михаил Михалев доц. Владимир Попов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати