Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” е домакин за финала на Купа „България”, но във Велико Търново

  08.04.2022 10:30
„Локо” е домакин за финала на Купа „България”, но във Велико Търново

За пръв път в най-новата си история хандбалният „Локомотив” (Горна Оряховица) води в класирането след изиграване на редовния сезон и влиза като фаворит в плейофите за спечелване на шампионската титла. Преди това предстои още едно желано от поколения „локомотивци” предизвикателство - финалите за Купа „България”.

В събота и неделя (9-10 април), в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново, „железничарите” ще бъдат домакини на финалите за Купата. От 15 часа в събота играят „Шумен 61” и „Осъм” (Ловеч). Първата среща на „Локо” е от 17 часа на 9 април срещу „Пирин 64” (Гоце Делчев). Победителите ще играят на следващия ден за Купата, а победените за трето – четвърто място.

Двубоят за 3-4 място и финалът ще бъдат предавани пряко (по телевизията и в интернет) от медийния партньор на БФХ – В1В.ВОХ.

В исторически план най-много трофеи от Купа „България” при мъжете има ХК „Локомотив“ (Варна) – 11. ХК ЦСКА е печелил турнира 10 пъти, НСА – 5 пъти. ХК „Шумен“ и ХК „Порт“ (Бургас) са вдигали Купата по три пъти, едно първо място в турнира има и „Пирин“ (Гоце Делчев). За „Локомотив“ (ГО) и „Осъм“ евентуален триумф във Велико Търново ще бъде първи в историята на двата клуба.


Ключови думи
хандбал Локомотив Купа България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати