Сряда, 05 Oct 2022
            
Други Павликени

Фондация за организационно и обществено развитие обяви конкурс за стихоплетци

  05.04.2022 09:45
Фондация за организационно и обществено развитие обяви конкурс за стихоплетци

Фондация за организационно и обществено развитие (ФООР) обявява конкурс за хумористична поезия на темите „Риболов“, „Риба“ и „Рибена чорба”. Целта на конкурса е да насърчи и популяризира хумористичното творчество като фактор за подсилване на общото между членовете на обществото, а това е второто му издание. За първия конкурс през 2021г. бяха получени 26 произведения от цялата страна, а най-добрите бяха включени в забавната програма на Фестивала на рибената чорба в Бяла черква. Същото е предвидено и тази година.

Конкурсът се провежда онлайн, като право на участие имат лицата над 13 години с творби, които не са участвали в предходния конкурс.

В срок до 30-ти април 2022г. авторите могат да изпратят по една творба в Word формат, шрифт Times New Roman с размер 12, на e-mail [email protected], като посочат: име и фамилия; възраст (само за деца и младежи до 19 години); населено място; телефон за връзка. Текстовете да са внимателно проверени за правописни и пунктуационни грешки.

Класирането ще се извърши в категории „Деца и младежи до 19 години“ и „Младежи и възрастни над 19 години“. Журито ще номинира по три произведения от категория, които ще бъдат публикувани на страницата на Фондацията и Фестивала на рибената чорба – Бяла черква. При получаване на по-малко от шест творби в категория, журито ще прецени дали да пристъпи към класирането им.

Авторите на произведенията, получили най-много гласове до 30-ти май, ще бъдат отличени с грамота „Най-изкусен стихоплетец“ и „Най-изкусен млад стихоплетец“.

Наградите ще бъдат връчени на 25 юни 2022г., в рамките на Фестивала на рибената чорба – Бяла черква, а избрани творби от конкурса ще бъдат включени в забавната му програма.

Организаторите си запазват правото да публикуват творбите и за цели извън настоящия конкурс, като винаги посочват неговия автор.


Ключови думи
ФООР фестивал на рибената чорба Бяла черква
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати