Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” постигна ключова победа срещу „Пирин 64”

  19.03.2022 21:59
Хандбалният „Локомотив” постигна ключова победа срещу „Пирин 64”

Хандбален спектакъл сътвориха отборите на „Локомотив” (Горна Оряховица) и „Пирин-64” (Гоце Делчев). Двата отбора се срещнаха в сп. зала „Никола Петров” в мач от XVI кръг на Елитната хандбална група. Гостите се нуждаеха от задължителна победа, за да си гарантират място в плейофите. Домакините бяха длъжни да победят, за да се утвърдят на първото място във временното класиране, което им дава предимство преди финалната фаза на първенството.

Още след първия съдийски сигнал двата отбора се хвърлиха в битка за всяка топка и всяка педя от терена. Бързи атаки, завършващи с гол в противниковата врата поддържаха равновесието до средата на полувремето 6:6. Последваха силни моменти за домакините, които отбелязаха три безответни гола в следващите три минути и поведоха с 9:6. До края увеличиха натиска и преднината достигна осем гола, 18:10 в края на полувремето.

В началото на втората част „железничарите” благодарение на невероятните спасявания на вратарите и бързи контраатаки в нападение решиха мача. Отбелязаха пет  срещу два гола на противника и поведоха с 23:12 до 40-та минута. Гостите приложиха различни схеми на игра, но до края не успяха да достигнат до обрат. Сирената за край на мача прозвуча при резултат 30:20.

След тази победа, „Локомотив” се затвърди на първото място в А-РХГ и си гарантира участието в плейофната фаза на първенството. Следващият мач е с „Чардафон” в Габрово.

„Много важна победа за нас. Повече от месец нямахме мачове и това ни извади от игрови ритъм. Успяхме да направим само една контрола с националния младежки отбор, докато съперниците ни играха в шампионата. Момчетата се справиха. Благодаря на феновете, изпълнили до краен предел залата. Те не престанаха да ни подкрепят и да ни дават стимул”, заяви ст. треньорът на „Локо” Йордан Димитров.

„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Михаил Пенев, Исмет Хаджиев, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Тодор Калчев, Станислав Добрев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Георги Стоянов, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Димитър Георгиев, Иван Петков.

 


Ключови думи
хандбал Пирин Гоце Делчев Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати