Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Политика Стражица

Отзвук от Стражица: Правителството нехае за проблемите на хората, живее в различно измерение

  15.03.2022 09:42
Отзвук от Стражица: Правителството нехае за проблемите на хората, живее в различно измерение

Месеци наред няма решения от държавата за проблемите на хората – растящата инфлация, замразените доходи, поскъпването на тока, природния газ, горивата, продуктите. Правителството на промяната нехае, от телевизиите слушаме колко добре се справяме и как всичко е конспирация. На касата в магазина или в енергото конспирация няма – сметките са все по-високи, а заплатите си остават същите.

Това споделиха жители на Стражица пред народните представители от ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов и Димитър Николов.

Бизнесът изнемогва, компенсациите не покриват и 1/3-а от галопиращите нагоре разходи. В хлебозавода в Стражица сметката за ток се е вдигнала от 70 000 лева на 320 000 лева. Само за година брашното е поскъпнало с 340 лева на тон – 80%, близо 100% по-висока е цената и на слънчогледа.

„Корнелия Нинова ни уверява как всичко е наред, но все повече стават затворените хлебозаводи. Не е далеч времето, когато масовият хляб ще премине трайно 2 лева. Спряха проекти, спряха субсидирането за отдалечени и слабо населени райони, каквато помощ имаше по времето на ГЕРБ. Всеки се оправя както може. За сметка на това днес държавата субсидира износа на суровини като пшеница и царевица“, заяви предприемач от Стражица, в чийто хлебозавод работят над 150 жители на общината. По думите му наложително е ДДС на хляба да се намали от 20% на 9%. Няма компенсации и за горивата, а надценката на дистрибуторите вече достига 20 стотинки на един хляб.

Ако не се върне хартиената бюлетина, избирателната активност ще остане все така ниска, коментираха стражичани. Възрастните хора се притесняват от работата с машините и затова не излизат да гласуват. По-демократи ли сме от Германия, където вотът е предимно с хартиена бюлетина, попитаха местните.

Проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов подчертаха, че хората следва да имат право на избор – дали да гласуват с хартия, или чрез машина. А относно мерките за кризите те припомниха, че три пъти досега ГЕРБ-СДС предлага работещи решения и механизми за цените на тока и горивата, но те са отхвърлени без никаква аргументация. Така държавата остава сляпа и глуха за ежедневните проблеми на общини, болници, детски градини, училища, социални услуги, читалища, театри и библиотеки, съответно – и на българските граждани.


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов Димитър Николов ГЕРБ - СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати