Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Велико Търново Други

ОУ „Димитър Благоев“ изпраща двама на регионалното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

  04.03.2022 15:53
ОУ „Димитър Благоев“ изпраща двама на регионалното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Великотърновското ОУ “Димитър Благоев“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се провежда вече дванайсет поредни години.

Кристофър Стоянов от 5б се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 02.03.2022г. Кристофър спелува правилно думата recovery и победи Даная Кушева /7б клас/, която остана втора. И двамата ученици ще участват на Регионалното състезание, което ще се проведе в края на м. март, а Националният кръг на състезанието ще се проведе през април 2022 г.

В състезанието взеха участие 25 ученици от 4 до 7 клас, като най-малките четвъртокласници впечатлиха журито със знания, кураж и дадоха сериозна заявка за бъдещи шампиони.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. ОУ „Д.Благоев“ може да се похвали с трима национални финалисти за седемте години участие в състезанието, а през 2015г. възпитаникът на училището Теодор Енчев стана национален шампион.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Министерството на образованието и науката БНТ.


Ключови думи
ОУ Димитър Благоев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати