Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

ОУ „Димитър Благоев” приключи успешно международен проект по програма Еразъм+

  04.07.2021 08:27
ОУ „Димитър Благоев” приключи успешно международен проект по програма Еразъм+

Търновското основно училище приключи проект Social media – Natural learning environment с 4 обменни визити, 18 ученически, 17 учителски мобилности, 112 ученици и 31 учители и служители, пряко включени в дейности, съвместна работа с няколко институции и активно включване на родители.

Над 20 изработени, снимани, презентирани и споделени дейности са крайните продукти, които доказват положителните страни на използването на социални медии за обучение и образование, но и предупреждават за опасностите при използването им от подрастващите.

Пандемията не даде възможност на училището да бъде реален домакин на партньорите си от Турция, Италия, Полша и Румъния. Срещата с тях се осъществи през една вълнуваща седмица на онлайн домакинство, в която търновчетата представиха България, Велико Търново, училището си, победителите в конкурса "Моето дигитално портфолио", традиционната българска кухня, фолклор, играха онлайн игри, презентираха социалните медии и доказаха, че граници за гостоприемството и приятелските отношения няма.

Финалното събитие бе среща за разпространение на дейности и резултати по проекта пред целия колектив на училището, гости от РУО В.Търново и учители от търновски училища.


Ключови думи
ОУ Димитър Благоев Еразъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати