Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” победи „Осъм” като гост

  19.02.2022 18:51
Хандбалният „Локомотив” победи „Осъм” като гост

В мач от ХIV кръг на елитната републиканска хандбална група горнооряховският „Локомотив” победи като гост „Осъм” (Ловеч) с 20:25 (12:13).

Силно мотивирани излязоха на терена двата тима. Домакините се нуждаеха от задължителна победа, за да подобрят класирането си преди плейофната фаза на първенството. Гостите, нямаха право на грешка, ако искат да запазят лидерската позиция. Още с първия съдийски сигнал се заредиха бързи атаки и здрави единоборства в защита. „Локомотивци” поведоха с 2:4. Ловчанлии бързо заличиха пасива за 5:5 и обърнаха резултата в своя полза 7:6. Десет минути преди края последва ново равенство 8:8 и нов обрат 10:11. Гостите успяха да задържат крехката преднина и се оттеглиха на почивката с гол аванс 12:13.

Втората част „железничарите”, вдигнаха скоростта и втвърдиха защитата. След серия от голове, те увеличиха резултата в своя полза до 14:18 в 40-та минута и 16:21 в средата на полувремето. До последният съдийски сигнал не отстъпиха инициативата и се поздравиха с победата 20:25.

„Допуснахме много непредизвикани грешки и пропуски в нападение. Успяхме да компенсираме в защита и това ни помогна да победим”, коментира треньорът Йордан Димитров.

След този кръг „Локомотив” (Горна Оряховица) се утвърди на върха във временното класиране на „А” РХГ.

„Локомотив”: Георги Маринов, Михаил Пенев, Стефан Димитров, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Тодор Калчев, Станислав Добрев, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Георги Стоянов, Димитър Георгиев, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Иван Петков.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица Осъм Ловеч
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати