Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

9 медала за състезателите на ТК „Инвикта“ от Държавния шампионат по таекуондо

  18.02.2022 12:00
9 медала за състезателите на ТК „Инвикта“ от Държавния шампионат по таекуондо


На 12-13 февруари 2022 г. във волейболната зала на „Левски София” в столицата бе проведен тазгодишният Държавен шампионат по таекуондо (олимпийска версия). Над 800 състезатели от 30 клуба във всички дисциплини на олимпийското таекуондо взеха участие в надпреварата за медалите. Специални гости на турнира бяха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, президентът на БФТ Слави Бинев и посланикът на Република Корея Н. Пр. Лий Хо Шик.

За първи път в историята на българското таекуондо то бе удостоено с огромната чест да бъде открито официално от Вицепрезидента на републиката, която изказа своята голяма подкрепа към шефа на родното таекуондо Слави Бинев.

"Тук съм, за да засвидетелствам преклонението си пред изкуството на таекуондо и подкрепата на президентската институция за развитието на спорта в България. Убедени сме в силата на спорта. Отвъд постиженията той изгражда характер и възпитава на отговорност и дисциплина, откъсва децата ни от виртуалния свят", каза Илияна Йотова.

От своя страна председателят на БФТ Слави Бинев сподели, че ”Спортът таекуондо вече не се разглежда само като бойно изкуство, а е модел за подражание, създаващ изградени и силни личности”. Посланик Лий Хо Шик също поздрави присъстващите и изрази възхищението си за всичко, което БФТ прави за развитие на таекуондото не само в България, а и в световен мащаб.
В първия ден на Държавното първенство в дисциплина спаринг в надпреварата се включиха мъже и жени. Битките бяха повече от оспорвани и изключително зрелищни. Сред мъжете и жените имаше и трима представители на ТК „Инвикта”, които се завърнаха с пълен комплект медали от клас Б.

След две безапелационни победи с голяма точкова разлика и силна и технична игра, със шампионска титла и златен медал се окичи Александър Крънзов в категория над 80 кг. Сребърния медал и вицешампионската титла прибра Теодора Руменова в категория до 57 кг, при много оспорван финал, завършил със златна точка в полза на противниковия състезател. А бронзовият медал в комплекта остана за Николай Млеченков в категория до 80 кг.
Във втория състезателен ден протече надпреварата при децата, кадетите и юношите. Тук клуб „Инвикта” имаше представител и в клас А – Илиян Песаров в категория до 27 кг при децата. Малкият талант направи две много силни срещи с убедителни победи, а малшанс на финала го остави с вицешампионската титла. В клас Б при децата участие взеха Катерина Тишкова в категория до 27 кг и Иван Иванов в категория до 40 кг. Катерина завоюва сребърния медал за клуба с добра и технична игра, но малко не й достигна във финалнатяа среща, за да се окичи със златото. Иван стигна до полуфиналите и се окичи с бронзов медал.
При кадетите участие взеха Ивона Цвяткова в категория до 51 кг, Пламен Николов – до 53 кг и Пламен Тишков – до 57 кг. Златен медал и шампионска титла за клуба донесе Пламен Тишков след две технични и изключително атрактивни игри с убедителни победи. Със сребърни медали се завърнаха Пламен Николов и Ивона Цвяткова, като срещите и на двамата бяха много добри, но малшанс не позволи на Пламен да се пребори за златото, а Ивона завърши срещата с една точка разлика след победителката.


Ключови думи
ТК Инвикта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати