Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Спорт

4 златни и 1 бронзов медали за ТК „Инвикта” от „Аsteriks Cup 2019” - Сърбия

  14.05.2019 13:04
4 златни и 1 бронзов медали за ТК „Инвикта” от „Аsteriks Cup 2019” - Сърбия

Петима състезатели на Таекуондо клуб „Инвикта”, водени от старши треньора им Стефан Купичков и неговия помощник Пламен Николаев, се завърнаха с 4 златни и един бронзов медали от участието си в ежегодния международен турнир „Аsteriks Cup 2019”, който се проведе на 11 и 12 май 2019г. в гр. Ниш, Сърбия.
В клас А, категория до 33 кг Радослав Шабанаков надигра убедително опитния си противник от Гърция, но контузия му попречи да продължи напред в срещите. Въпреки болката от травмата, Радослав показа боен дух и самообладание и завоюва златния медал в дисциплина Пумсе на втория ден от турнира.
В клас Б шампион в категорията си до 21 кг при децата стана Илиян Песаров. Той е един от най-малките и перспективни състезатели в клуба. В Сърбия Илиян отново показа силен дух, страхотна техника и хъс за победа и заслужено се окичи със златото след 3 безапелационни победи над противници от Македония, Сърбия и Гърция.
В клас Б при децата, но в категория до 33 кг, за втора поредна година в този турнир златен медалист стана Ивайло Йорданов, който е и балкански шампион. След 3 убедителни победи над състезатели от Гърция, България и Сърбия, като на финала опонентът му бе видимо по-голям и тежък от него, Ивайло отново се качи на най-високото стъпало на стълбичката за награждаване.
В клас Б при децата, в категория до 40 кг участие взе Николай Николов. С много добра тактическа игра и голям спортен хъс, Ники безпроблемно победи противниците си и доказа, че може да бъде шампион не само на българска земя, но и зад граница.
Пламен Николов взе участие в дисциплина Пумсе при децата и с доброто си технично изпълнение завоюва бронзов медал.
„С представянето си в престижния международен турнир ТК "Инвикта" за пореден път доказа, че е сила не само на национално, но и на международно ниво в таекуондото”, каза старши треньорът на клуба Стефан Купичков и пожела на състезателите си нови по-големи успехи.


Ключови думи
ТК Инвикта
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати