Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Купа и 7 медала за състезателите на ТК „Инвикта” от Националния турнир „Олимпийски таекуондо надежди”

  25.04.2021 11:06
Купа и 7 медала за състезателите на ТК „Инвикта” от Националния турнир „Олимпийски таекуондо надежди”

На 24.04.2021 г. в Горна Малина се проведе Национален турнир по таекуондо „Олимпийски таекуондо надежди” за деца, кадети и юноши. В надпреварата се включиха над 340 състезатели от 22 отбора. ТК „Инвикта” взе участие с 8 свои състезатели, за двама от които турнира бе дебютен. И двамата се състезаваха в клас Б при децата - Виктор Георгиев в категория до 33 кг, а Иван Иванов – до 36 кг.
На четвърт финал Иванов отпадна от състезанието само с една точка разлика от противника си, а Виктор направи много силна и технична игра на полуфинал, като отстрани противника си с голяма точкова разлика и 2 точки в повече на финала го доведоха до златния медал.
При децата в клас Б злато за клуба донесе и Катерина Тишкова с изключително технична игра в категория до 27 кг. Братята Илиян и Ростислав Песарови станаха съответно първи и втори в категориите си.
При кадетите Ивайло Йорданов в клас Б за пореден път стана шампион в категорията си до 41 кг. Злато за клуба донесе и Пламен Тишков в категория до 49 кг, като на финал отвя противника си с резултат 12:1. Представителката на момичетата при кадетите в клас Б категория до 47кг Ивона Цвяткова остана втора.
Така равносметката за клуба е 5 златни, 2 сребърни медали и купа за второ отборно място.


Ключови думи
ТК Инвикта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати