Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” посреща обновения „Ювентус” в първия пролетен мач

  18.02.2022 10:36
„Локомотив” посреща обновения „Ювентус” в първия пролетен мач

Отборът ни е силен, можем да се борим за връщане в професионалния футбол още тази година, смята старши треньорът Светлин Иванов.

Първенството в Северозападна трета лига се подновява на 19 февруари (събота). Горнооряховският „Локомотив” има наглед лесна задача, посрещайки на своя стадион аутсайдера „Ювентус” (Малчика). Отборът от северозападното село е на последното място в групата с 6 точки от 16 мача, като има само една победа и 3 равенства. В първия кръг от шампионата през есента „Локо” победи с 5:0 като гост.

Ситуацията е съвсем различна и „Ювентус” е тотално обновен. Отборът има финансиране и са взели шест нови играчи през паузата. Определено има амбиция да се измъкне от дъното и ще е труден мач, прогнозира старши треньорът на „Локомотив” Светлин Иванов.

Ние обаче сме подготвени и амбициите ни са да побеждаваме и най-силните отбори в групата. Ако „Локо” покаже в шампионатните мачове това, което постигна по време на подготовката, можем да претендираме за първото място и връщане в професионалния футбол още тази година, смята треньорът.

Като цяло Светлин Иванов слага много добра оценка на подготовката, особено за свършеното от кондиционния треньор Цветан Петров. Момчетата са много добре подготвени физически. Освен това разбират поставените им задачи, така че и тактически, мисля, ще стоим добре. Подмладихме отбора, като в същото време привлякохме и няколко добри футболисти с опит в професионалния футбол. Младите ни надежди от Школата също се развиват добре. Така че имаме основание да се надяваме на добро представяне, коментира Иванов.

За първенството Светлин Иванов ще може да разчита на 30-тина футболисти – 22 в основната група и още десетина юноши, които ще играят основно в младежкия тим, но ще бъдат викани и при мъжете.

Срещата между „Локомотив” и „Ювентус” е на 19 февруари от 14 часа

На 22 февруари (вторник), от 14 часа, на терена в Царева ливада ще се изиграе четвъртфинала за Купата на Аматьорската лига между двата „Локомотива“ от Горна Оряховица и Дряново. Победителят ще играе срещу победителя от двубоя между „Пещера“ (Галата) и „Локомотив“ (Мездра).

В Северозападната група има още само една двойка на този етап в турнира за Аматьорската купа. „Бдин“ (Видин) и „Партизан“ (Червен бряг) ще определят направо единия от финалистите.


Ключови думи
Локомотив футбол Северозападна трета лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати