Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ започва пролетния полусезон с домакинство на „Септември“, целта остава завръщане в Първа лига

  17.02.2022 14:42
„Етър“ започва пролетния полусезон с домакинство на „Септември“, целта остава завръщане в Първа лига

 

„Етър“ стартира пролетния полусезон във Втора лига с домакинство срещу „Септември“ (Симитли) в събота от 14:00 ч. на стадион „Ивайло“. Съперникът е предпоследен в класирането и „виолетовите“ се нуждаят от задължителна победа в преследване на завръщането в елита.

Целта категорично остава завръщане в Първа лига, заяви старши треньорът Веселин Великов, който представи и новите попълнения. Това са нападателят Уилсън Фелипе, халфът Цветомир Тодоров и бранителят Георги Александров. В тима вероятно ще се завърне и панамският халф Ромеш Ивей, след като стана ясно, че във Втора лига ще могат да играят и чужденци извън Европейския съюз. “Нашият президент прави всичко възможно да задвижим документите, реално обаче ще са необходими 3-4 седмици, за да е готов да помогне на отбора и да вдигне нивото и да имаме още по-голяма вариативност. С тези футболисти, които взехме, “Етър” ще е по-добър от миналата есен”, коментира Веселин Великов.

“Подготовката мина много добре, като се изключат замръзналите терени в началото. Лошото е, че Дани Младенов и Атанас Кръстев получиха контузии, но за следващото гостуване в Габрово ще са на линия. Утре ще преценим за Младенов, но и без тях трябва да се справим със “Септември” (Симитли). Все пак не играем срещу лидерите.

Очаквам обаче тежък мач, в който излизаме само за победа. Друга алтернатива срещу такъв отбор нямаме. Взеха четири нови попълнения, трима от които са французи. Имаме някаква яснота от контролите им, да се надяваме, че не са още сработени и ще ги победим. Вкараме ли ранен гол, ще си направим мача лесен. Ако не – ще бъде труден до края”, коментира Веселин Великов.

Промяна в цената на билетите и начина на влизане за мача няма. Цената остава 6 лв. за възрастни и 4 лв. за ученици и пенсионери, като има и семейни билети. На влизане феновете ще трябва да представят сертификат или валиден тест.

Новите попълнения в “Етър” споделиха впечатленията си и очакванията за предстоящите битки.

Георги Александров:
“На 20 години съм, бил съм досега само и единствено в “Левски” и идвам в “Етър” оттам. Имаше доста интерес и преди 6 месеца, когато получих обаждане от г-н Велико. Тогава не дойдох, но сега вече съм тук, за което много се радвам. Проведохме добра подготовка и сме готови за старта. Колективът е на много добро ниво, сработени сме почти на сто процента. На себе си пожелавам първо да съм жив и здрав, за да мога да помагам на отбора, и очаквам да се представям по такъв начин, че да задоволявам интересите на клуба и да помогнем на “Етър” да се върне в Първа лига.”
Цветомир Тодоров:
“Настроението ми е нормално, надявам се да постигнем с усилията на моите колеги и на треньорското ръководство да постигнем целта, а тя е завръщане в елита. За утрешния мач – ако дадем всичко от себе си, няма да имаме никакъв проблем да спечелим. Разбира се, нуждаем се и от малка доза късмет. Ще играем мач за мач, добре ще е да постигнем целта още преди последния кръг.
Колективът е отличен, лично аз се чувствам добре. Надявам се в събота да стартираме с победа, което ще ни донесе и още самочувствие за тежкото гостуване на “Янтра” след седмица.”
Уилсън Фелипе:
“Чувствам се добре, нямам от какво да се оплача. Добър отбор и хубав град. Роден съм в Португалия, в гр. Порто, играл съм в родината си почти през цялата си кариера. От миналата година съм в България, през есента бях в “Нефтохимик”. Придобих представа за “Етър” по време на подготовката, това, което видях, е че всички искат да побеждават във всеки мач. Добри и качествени футболисти са и ще успеят в първенството. Мисля, че ще се адаптирам бързо. Нагласата ми е всеки ден да бъда по-добър от предишния. Очаквам да дам най-доброто от себе си за Първа лига и да вкарвам голове”.


Ключови думи
Етър Септември
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати