Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Икономика

Старопланинският туристически район съчетава култура, история, природа и фестивали

  17.02.2022 10:49
Старопланинският туристически район съчетава култура, история, природа и фестивали

Старопланинският туристически район има много голям потенциал, тъй като съчетава богато културно-историческо и архитектурно наследство, природни забележителности и многообразие, уникални български традиции, обичаи, занаяти, народни празници, национални и международни фестивали. За да се разгърне този потенциал и организациите за управление на туристическите районите да ефективни и работещи, е нужна подкрепа от държавата и финансиране, най-малкото за самоиздръжка. Това заяви кметът на Велико Търново и председател на Управителния съвет на Организацията за управление на Старопланинския туристически район Даниел Панов по време на работна среща, провела се в Старата столица.

На инициираната от Министерството на туризма среща присъстваха Любомир Попйорданов – съветник по въпросите на туризма на министър-председателя и Ивайло Кожухаров - съветник в Министерство на туризма, заедно с кметове, областни и заместник-областни управители и други представители от Организация за управление на Старопланински туристически район.

Дигитализация на туристическите услуги, необходимост от единни правила за влизане на чуждите посетители, както и задължителни инвестиции в транспортната свързаност и инфраструктурата в Централна Северна България бяха сред основните теми, обсъдени по време на срещата. Предложени бяха идеи за създаване общи туристически продукти и маркетингови активности.


Ключови думи
туризъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати