Неделя, 01 Май 2022
            
Общество Павликени

Учители от 4 държави обсъждаха в Павликени стратегии за приобщаване на учениците

  27.01.2022 15:59
Учители от 4 държави обсъждаха в Павликени стратегии за приобщаване на учениците

Учители от четири държави посетиха Община Павликени и проведоха работна среща с ръководството. Те са от училища-партньори на СУ „Бачо Киро“ от италианския град Сант Елиа а Пианиси, турския Истанбул, полския Василков и румънския Рамнику Валцеа.

От особен интерес за 18-те гости беше представянето на социалните услуги, насочени към лица и ученици, които са налични в община Павликени. „Община Павликени си поставя за цел нито един наш ученик да не бъде заплашен от риск от отпадане от училище. Насърчаваме развиването на основните компетенции у всеки подрастващ, така че да може да се интегрира в училище и в обществото. Залагаме на социалното и емоционалното развитие на децата и се стараем да направим така, че те да не изостават в училище“, посочи пред гостите кметът инж. Емануил Манолов.

Срещата в Павликени е част от дейностите по проект за междуучилищни партньорства, наречен „Стратегии за приобщаване“, който се изпълнява по програма „Еразъм +“. Проектът се фокусира върху проблема за социалното изключване. Чрез съвместната си работи и обмяната на опит, партньорите се опитват да разработят нови стратегии, които да предотвратяват отпадането от училище. Проектът изследва начини да насърчи включването на учениците в риск в дейностите на Общността и на пазара на труда.


Ключови думи
учители Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати