Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Къща и оранжерии изгоряха до основи в Драганово, селото събира средства да помогне на пострадалите

  25.01.2022 14:16
Къща и оранжерии изгоряха до основи в Драганово, селото събира средства да помогне на пострадалите

Целият живот на Георги Томов от Драганово бе изпепелен тази сутрин и сега цялото село се опитва да помогне на останалите без покрив. Огънят лумнал около 5 часа сутринта първо в една оранжерия, но бързо се прехвърлил на верандата и обхванал цялата къща. Три пожарни се борили със стихията, но всичко заминало в пламъците – оранжериите в двора, покривът, покъщината. За щастие поне няма жертви и пострадали.

Имотът е на 66-годишния Георги Томов, който се занимава с отглеждане на цветя. Продава ги по пазарите в областта. Съпругата му работи в чужбина. Имат двама сина, единият живее отделно също в селото. Миналата година пак имало инцидент в една оранжерия на Томов. Тогава избухнала бутилка с газ, но щетите били малки. Сега обаче огънят не пощадил нищо. Вероятно е тръгнал от ел. инсталацията, тъй като сега оранжериите се отопляват на ток.

Имотът не е застрахован и човекът трябва да започне от нулата, а къщата не подлежи на възстановяване. Поне на първо време има къде да се подслони, защото синът му има своя къща в Драганово и може да прибере баща си. Но въпреки това ще има нужда от помощ и съселяните му са организирали благотворителна акция за набиране на средства, разказа кметът Светослав Иванов.

Сметката, по която може да се приведат средства е в „Райфайзен Банк”

IBAN:BG18RZBB91551005097549

BIC:RZBBGSF

Мариола Минчева Томова


Ключови думи
пожар Драганово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати