Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Двайсетина души излязоха на протест в Драганово срещу новата цена на водата

  11.05.2022 11:53
Двайсетина души излязоха на протест в Драганово срещу новата цена на водата

Протест, макар и скромен като присъствие, изрази мнението на драгановчани за готвеното повишаване на водата от ВиК „Йовковци”. С близо 45% ще се повиши кубик вода във Великотърновска област от 1 юли, ако бъде одобрено предложението на водния оператор. Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе решението на 31 май.

В горнооряховското село Драганово първи заявиха своето несъгласие с новата цена на водата. 20-30 души се събраха пред Кметството, споделайки своето недоволство. Според хората те ще плащат по-скъпа вода, въпреки че през лятото чешмите им често пресъхват. Водният проблем на селото е от години и става все по-тежък. Това предизвика голям протест през февруари 2021 г.

След това положението се подобри дотолкова, че много бързо се реагира на аварии по водопровода и има ли проблем, веднага се оправя. Но за да се реши цялостният проблем на селото с водата има нужда от голяма инвестиция, коментира кметът на селото Светослав Иванов. Засега положението с водата е нормално, но обикновено става трудно през лятото, когато и консумацията е повишена. Тогава водата не стига до по-високите части на селото и те стоят на сухо дни наред. Нов водопровод обаче не е предвиден в инвестиционните планове на ВиК. След като ние не получаваме нищо, защо трябва да плащаме повече, питат хората, които излязоха днес на протест.


Ключови думи
Драганово вода ВиК протест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати